Menu

Sprawdź ofertę Restauracji Preludium

Rodzaj dania:
Przystawki

Przystawki

Śledź holenderski

filety śledziowe, jabłka, cebula, ogórek konserwowy, cukier, zielone jabłko, musztarda francuska, miód, oliwa, ocet winny, przyprawy

(alergen: jaja, gorczyca)

190 g
Carpaccio z polędwicy wołowej

polędwica wołowa, kapary, oliwki, oliwa, czosnek, Grana Padano, rukola

(alergen: laktoza)

150 g
Tatar z polędwicy wołowej z oliwą lubczykową

polędwica wołowa, cebula, kapary, ogórek konserwowy, lubczyk, oliwa, żółtko jaja przepiórczego, sambal, przyprawy, grzyby shimeji

(alergen: gorczyca, jaja)

190 g
Opalany tuńczyk marynowany w ponzu z piklowanym koprem włoskim

tuńczyk, sos sojowy, ponzu, cukier, gorczyca, ocet winny, olej sezamowy, przyprawy

(alergen: sezam, gorczyca, soja)

190 g
Krewetki królewskie z dodatkiem białego wina

krewetki, masło, czosnek, wino, przyprawy, natka pietruszki, grzanka czosnkowa

(alergen: gluten, laktoza, skorupiaki)

150 g
Sałatki

Sałatki

Sałatka z pieczonym rostbefem

mieszanka sałat, rostbef, granat, melon, oliwa pietruszkowa, biała czekolada, śmietana, chrzan, oliwa, przyprawy

(alergen: laktoza)

300 g
Sałatka Cezar

sałata rzymska, pomidor koktajlowy, grillowany kurczak, Grana Padano, oliwa, anchois, musztarda, czosnek, grzanki, przyprawy

(alergen: laktoza, gluten, gorczyca)

300 g
Sałatka z marynowanym burakiem, serem kozim, cząstkami pomarańczy i słodkim winegretem

sałaty, burak, ser kozi, pomarańcza, orzechy włoskie, oliwa, przyprawy, pomidor, ogórek, miód

(alergen: laktoza, gor c zyca)

400 g
Makarony i pierogi

Makarony i pierogi

Pierogi z kaczką w sosie mięsnym z grillowaną szynką parmeńską i piklowaną rzodkiewką

mąka pszenna, kaczka, wieprzowina, cebula, sos mięsny, rzodkiewka piklowana, szynka parmeńska, masło

(alergen: gorczyca, gluten)

300 g
Tagliatelle z boczniakiem królewskim, fasolą edamame i oliwą truflową

makaron tagliatelle, boczniak, oliwa truflowa, natka pietruszki, fasola, masło, cebula, czosnek, Grana Padano

(alergen: gluten, laktoza)

350 g
Czarny makaron z polędwicą wołową i szpinakiem

makaron, sepia, polędwica wołowa, szpinak, czosnek, cebula, pomidorki koktajlowe, przyprawy, Grana Padano

(alergen: gluten, laktoza)

300 g
Czarny makaron z krewetkami, chorizo i szpinakiem

makaron, sepia, krewetki , chorizo, szpinak, czosnek, cebula, pomidorki koktajlowe, przyprawy, Grana Padano

(alergen: gluten, laktoza)

300 g
Makaron spaghetti carbonara

mąka pszenna, boczek, czosnek, żółtka, przyprawy, bazylia, Grana Padano

(alergen: gluten, jaja )

350 g
Zupy

Zupy

Rosół z kluskami lanymi lub kołdunami

KOŁDUNY 7 PLN

wywar drobiowy-wołowy, marchew, pietruszka, mąka, jaja, przyprawy, ser Grana Padano

(alergen: gluten, seler , jaja, laktoza)

300 ml
Barszcz z wiśniami i pasztecikiem

buraki, cukier, ocet winny, wiśnie, przyprawy, masło, mąka, mięso wieprzowe

(alergen: gluten, laktoza)

300 ml
Krem pomidorowy z mozzarellą i sosem pesto

pomidory, cebula, masło, oliwa, bazylia, mozzarella

(alergen: laktoza)

300 ml
Zupa rybna

kawałki ryby, mule, pomidory, chilli, oliwa, czosnek, oliwki, seler naciowy, pomidory

(alergen: seler , skorupiaki)

300ml
Żur kujawski z jajkiem

naturalny zakwas żytni, boczek, biała kiełbasa, czosnek, jaja, cebula, chrzan, majeranek, przyprawy

(alergen: gluten, laktoza, jaja)

300 ml
Dania główne

Dania główne

Kotlet schabowy z kością na kremowym purée z kapustą zasmażaną i oliwą koperkową

schab z kością, kapusta, ziemniaki, jaja, boczek, śmietana, masło, koper, przyprawy

(alergen: gluten, laktoza, jaja)

500 g
Pierś z kurczaka na purée z pieczonych batatów i rokitnika z warzywami, sosem jogurtowym i oliwą pietruszkową

pierś z kurczaka suprem, bataty, śmietana, rokitnik, jogurt, natka, oliwa, warzywa, masło, przyprawy

(alergen: laktoza)

400 g
Poliki wołowe duszone w czerwonym winie na kaszy gryczanej z boczkiem i modrą kapustą

wołowina, wino czerwone, seler naciowy, marchewka, masło, pietruszka, kasza gryczana, boczek, kapusta czerwona, rodzynki, przyprawy

(alergen: laktoza, seler)

300 g
Łosoś zapiekany w śmietanie z mieszanką sałat

łosoś, ziemniaki, kwaśna śmietana, miód, musztarda francuska, sok z cytryny, koperek, oliwa, miód, ocet winny, mieszanak asałat, pomidor, ogórek, przyprawy, masło, koperek

(alergen: laktoza, gorczyca)

350 g
Filet z dorady smażony na maśle z purée ziemniaczanym i szpinakiem z sosem krewetkowym

filet dorady, ziemniaki, śmietana, szpinak, czosnek, cebula, masło, cytryna, krewetki, wino, przyprawy

(alergen: laktoza, gluten)

350 g
Kaczka pieczona w sosie pomarańczowym z ziemniakami po polsku i karmelizowanym jabłkiem

kaczka, pomarańcze, boczek, ziemniaki, koperek, masło, jabłka, majeranek

(alergen: gluten)

490 g
Grillowany stek z rostbefu dojrzewającego z ziemniakami pieczonymi, warzywami grillowanymi i sosem Cafe de Paris

rostbef, ziemniaki, papryka, cukinia, masło, kapary, cebula, szczypiorek, wędzona papryka, tymianek, natka pietruszki, anchois, czosnek, śmietana, sok z cytryny

(alergen: laktoza)

300 g / 220 g
Grillowany stek z polędwicy wołowej dojrzewającej

Dodatek do wyboru: ziemniaki pieczone lub frytki belgijskie 220g

Sos do wyboru: pieprzowy, chipotle 5ml

Warzywa grillowane, mieszanak asałat 100g

(alergen: laktoza, gorczyca, jaja)

240 g
Polędwiczka z jelenia na purée z pieczonej pietruszki z burakami i sosem czekoladowym

mięso jelenia, wino czerwone, miód, czekolada, pietruszka, ocet balsamiczny, buraki, cebula, marchewka, olej, masło, przyprawy

(alergen: laktoza, alkohol)

340 g
Desery

Desery

Szarlotka domowa z lodami waniliowymi

jabłka, mąka pszenna, masło, jaja, lody, cukier, śmietana, cynamon, owoce

(alergen: jaja, gluten, laktoza)

175 g
Fondant czekoladowy z lodami waniliowymi

czekolada ciemna, jaja, cukier, masło, mąka pszenna

(alergen: jaja, laktoza, gluten)

155 g
Deser bezowy z malinami

białka jajek, cukier puder, śmietana, maliny, mascarpone

(alergen: jaja, laktoza)

190 g
Crème brûlée

jajka, śmietana, wanilia, cukier trzcinowy

(alergen: jaja, laktoza)

150 g

Zarezerwuj stolik

Dostępność miejsc w Restauracji Preludium dla Gości z zewnątrz jest gwarantowana po wcześniejszej rezerwacji telefonicznej:
54 416 41 00