Wiosna to idealny czas na regenerację i relaks w miejscu, gdzie czas płynie od nowa… Poznaj wiosenne atrakcje w Villa Park MED&SPA i Ciechocinku! Regenerujące ciało i umysł zabiegi i masaże po zimie, wspaniała kuchnia z pierwszymi nowalijkami, wypoczynek w Saltaris SPA, otoczenie budzącego się Parku Zdrojowego. Od maja także relaks w basenem zewnętrznym!
Kwiecień, maj i czerwiec w Villa Park MED&SPA
Park Zdrojowy i Tężnie wiosną!
Wiosna w Ciechocinku to wyjątkowy czas. 19-hektarowym Park Zdrojowy zamienia się wówczas w tętniącą życiem przestrzeń relaksu i wypoczynku. Wyjątkowe kompozycje i dywany kwiatowe przybierają odsłony pełne barw. Pogoda zaprasza do długich spacerów między Muszlą Koncertową czy Pijalnią Wód Mineralnych. Po zaledwie 5 minutach spaceru od naszego hotelu można znaleźć się tuż przy samych Tężniach. Łączna długość trzech sąsiadujących z sobą tężni to 1741,5 m – tym samym jest to najdłuższa konstrukcja drewniana do odparowywania solanki w Europie! Wokół tężni panuje specyficzny, niezwykle prozdrowotny dla naszych organizmów mikroklimat.
Zregeneruj się w Strefie Saltaris SPA
Zaplanuj czas tylko dla siebie. Wykorzystaj go na wspaniały relaks i regenerację w Strefie Saltaris SPA. Kąpiele w basenie solankowym z widokiem na Park Zdrojowy to przepis na idealne popołudnie. Do tego seanse w saunie parowej, saunie suchej czy łaźni. Sercem naszej części wellness jest unikalna wewnętrzna tężnia solankowa. Natomiast od maja zapraszamy na relaks nad basenem zewnętrznym!
Instytut MED&SPA oraz Klinika Rehabilitacji Strukturalnej
Innowacyjne zabiegi kosmetologii estetycznej czy terapia integracji strukturalnej w obrębie twarzy ZOGA Face. Szeroka gama masaży świata – masaż Kobido, masaż świecą, masaż kamieniami, masaż Lomi Lomi, masaż Balijski czy masaż bańką chińską. Zabiegi dla kobiet w ciąży i zabiegi także dla dzieci! Instytut MED&SPA to idealne miejsce na wiosenny relaks i pielęgnację.
W Klinice natomiast już tej wiosny wyjątkowa nowość magnetoterapia VIOFOR, której efekty w obrębie rehabilitacji zostały potwierdzone licznymi badaniami.
Nowa Karta w Restauracji Preludium!
Tej wiosny Szef Kuchni zaprezentował także nowe Menu! Wśród nowości m.in. pasztet z sarniny w słoninie z sosem żurawinowym, marynowany łosoś na sałatce z selera i sosem ziołowym, zupa cebulowa z grzanką serową, ravioli z ricottą i szpinakiem w sosie bazyliowym, stek z halibuta na ciepłej sałatce z sałaty rzymskiej z małżami i pomidorkami concasse na ryżu curry czy jagnięcina z kruszonką ziołową na purée z pieczonej pietruszki i z sosem rozmarynowym. Od maja zapraszamy także na lunche i kolacje do naszego Ogrodu Restauracyjnego!